Про дитячу загибель і травматизм під час пожеж та нещасних випадків можна багато говорити, наводити безліч прикладів, але проблему дитячої загибелі таким чином не вирішити.

Найефективнішим у запобіганні лиху є копітка та постійна робота з дітьми. Одним із впливових методів профілактичної роботи серед дітей є проведення фестивалю дружин юних пожежних. І що особливо цінне в його проведенні – це те, що більшість нововведень і прогресивних думок внесено самими дітьми.



pic

Фестиваль дружин юних пожежних відбувався під патронатом Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області, Управління освіти і науки Рівне нської ОДА та Добровільного пожежного товариства. Це завжди довгоочікуване свято, яке збирає веселих, кмітливих та обдарованих підлітків.

Під гучним гаслом «ДЮП — це круто, ДЮП — це клас, ДЮП об’єднує всіх нас!» кращі команди міст та районних центрів мали змогу продемонструвати свої таланти та знання пожежно-рятувальної справи у різноманітних конкурсах, які включали в себе змістовність, оригінальність, гумор, літературний рівень тексту, музичний супровід, костюми, реквізити, декорації, хореографію, артистизм та вокал.

Після художніх і жартівливих номерів, команди показували свої навички і вміння на практиці у спортивних естафетах. Із захопленням спостерігаючи за учасниками змагань, особливо за дівчатками – з якою легкістю вони долали перешкоди. Звичайно, не всім вдалося виконати поставлені завдання, але їхній винахідливості позаздрили би і професіонали. За словами суддів, важливі не стільки результати, стільки та практика, яку отримали діти під час змагань.



pic

Протягом цілого дня серед дітей точилася безкомпромісна боротьба на різних етапах та дистанціях. Один зайвий бал штрафу міг змінити долю команди. Але на те і змагання, щоб визначати найкращих.

За рішенням компетентної суддівської колегії, переможцями обласного фестивалю стали: перше місце – команда м. Рівне , друге місце – м. Корець, третє місце – команда Рокитнівськокого району. Крім того, усі команди були нагороджені цінними подарунками та грамотами у різних номінаціях.

Фестиваль закінчився, але у серцях глядачів та учасників залишився заряд енергії, бадьорості та любові, а найголовніше те, що кожен з дітей поповнив свій багаж знань з основ безпечної життєдіяльності.

Повідомляє ПГУ ДСНС України у Рівне нській області