Вміти швидко читати та, головне, запам’ятовувати прочитане- мрія більшості людей по всьому світу. Якщо ти частенько мусиш повертатися на декілька сторінок назад, адже забув про що читав, або ж любиш відкладати підготовку до іспитів до останнього, а потім намагаєшся вивчити усе в останній день- ця стаття спеціально для тебе! Адже уміння швидко читати – обов'язковий навик на сучасному світі.

Середньостатистична людина читає близько 250-300 слів за хвилину. Але читати можна й швидше! До прикладу, маленький харків’янин Льова Бондаренко у віці 5 років та 3 місяці зміг прочитати за одну хвилину 141 слово, а опісля переказати зміст прочитаного. Хороша мотивація, чи не так?

Отож, як навчитися швидко читати:

1.Читайте про себе. В школі на уроках найчастіше учні читають вголос. В цьому випадку добре чути вимову звуків, однак запам’ятовування «кульгає».

2.Користуйтеся закладкою. Байдуже, якою вона буде, головне, аби цією закладкою супроводжувати рядки трохи швидше, ніж на них концентруватиметься погляд.

3.Не повертаємося до прочитаного. Повернення до вже прочитаного уривку тексту − це помилка, яка тільки сповільнює темп, тому зупинятися таки не варто.

4.Бачимо більше.Необхідно тренувати периферійний зір, намагаючись поглядом охопити побільше слів.

5.Частіше читайте. Чим частіше ви читаєте, тим більше у вас можливостей навчитися читати швидко. Буде потрібно якийсь час, щоб поліпшити свої навички читання. Ви повинні свідомо застосовувати навички швидкісного читання на все, що ви читаєте, щоб збільшити швидкість читання і розуміння тексту.

6.Правильно тримайте книгу. Книжка повинна лежати на робочому столі на віддалі 35-40 сантиметрів від очей. Проте оптимальна відстань для кожного є трохи інша, тому мусимо її встановити шляхом експерименту. Тут якраз усе індивідуально.

7.І головне, перевершуйте себе. При читанні необхідно намагатися постійно перевершувати свої межі швидкості: читати сторінку за хвилину, потім за півхвилини і т. д.