(*Проведені дослідження доводять, що левова частка дорожніх аварій відбувається через неуважність водіїв.*)

В першу чергу, це пов'язано з тим, наскільки у людини за кермом розвинена спостережливість - відповідно наскільки швидко водій помічає перешкоди, знаки дорожнього руху, інші транспортні засоби, різні об'єкти в дзеркалах заднього виду і т.д.  

Перевірити власну спостережливість можна за допомогою спеціальної таблиці.

pic

Необхідно якомога швидше відшукати по порядку всі числа від 1 до 90. Якщо ви впораєтеся за менш, ніж 10 хвилин, то у вас відмінна спостережливість; якщо за 10 - 15 хвилин, то вашу спостережливість можна оцінити як гарну; за 15-20 хвилин - як середню. Якщо на пошук чисел ви витратили більше 20-25 хвилин, то вам потрібно як слід попрацювати над цією якістю.  

Ось кілька рекомендацій щодо того як можна тренувати тренувати спостережливість:

Як об'єкт виберіть який-небудь предмет, добре його розгляньте, зверніть увагу на його особливості. Потім закрийте очі і спробуйте уявити його в найдрібніших подробицях, подумки описуючи його характеристики - колір, форма, практичне застосування і т.д.

Спробуйте зробити все те ж саме, що описано вище, тільки виберіть кілька предметів. Подумки відтворіть різні дорожні ситуації, наприклад, нерегульоване перехрестя, ділянку дороги, де ускладнено рух або іншу. Для кожної змодельованої ситуації згадайте відповідні правила дорожнього руху.

Джерело avtoblog.ua