Спортивні та активні. Більше тисячі рівнян взяли участь у традиційному велопробізі. З кожним роком число учасників акції "Всеукраїнський Велодень" тільки зростає. Адже спорт поєднує всіх. Як приходив велодень у Рівному та чому рівняни надають перевагу саме велосипедам - дізнавалася Анастасія Кучеренко.

Два двоколісних друга - ось і все, що змогли вивезти з собою з окупованого Донецька подружжя Юлії та Павла. У Рівному вже два роки. Переселенці розповідають, любов до велоспорту в них з дитинства. Тому не пропускають ні одного спортивного заходу у місті.

Цьогорічний велодень зібрав разом власників найрізноманітніших велосипедів. Кожен транспортний засіб відрізняється від іншого як стилем, так і формою. Кожен наче відображення свого господаря. Леонід - колекціонує велосипеди. Розповідає, брав участь навіть у стилізованих велопробігах.

Традиційно велосипедисти стартували на Майдані Незалежності. Наголошують, велосипед, перш за все, доступний та економний, а головне швидкісний та екологічний транспортний засіб.

1100 учасників велопробігу - це абсолютний рекорд для Рівного. Наймолодшому зареєстрованому немає ще року. Прихильність рівнян до двоколісних спонукає все частіше організовувати подібні пробіги.

Родзинкою ж цього велодня стало екстремальне велосипедне шоу у новому байк-парку.