Вже понад 2 місяці музейники та забудовники не можуть дійти спільного рішення. Будувати чи не будувати багатоповерхівку на вулиці Толстого, 10. Рівнерада постановила провести громадські слухання. Результат - невтішний. Першого разу не прийшла одна з сторін, другого - зірвали слухання. Більше - далі у сюжеті.

Знову фіаско. Вже друге експертні слухання щодо скандальної багатоповерхівки поблизу Рівне нського обласного краєзнавчого музею не відбулися. А точніше їх зірвали. Нагадаємо, першого разу на слухання не з'явилися самі ж ініціатори - представники музею. Тож експертам довелося ще раз зібратися. Втім, знову безрезультатно. Громадські слухання закінчились не розпочавшись. Депутату Рівне ради Ігорю Ковальцю навіть не вдалося обрати лічильну комісію.

Суперечки не вщухали. Одні намагалися вихопити мікрофон, аби виступити. Інші - кричали з місця. Таким чином перекрикували один одного.

Представнику забудовника, юристу Миколі Сміховському не вдалося й слова сказати. Як тільки він розпочав говорити, його ж перебили. Експертні слухання перетворилися на балаган. Конструктивний діалог між сторонами не відбувся. Тому, експерти та самі ж забудовники покинули залу. Окремі депутати намагалися переконати музейників вислухати іншу сторону.

Втім, цього виявилось не достатньо. Музейники на чолі з начальником міського управління культури продовжили слухання. Самостійно обрали лічильну комісію. Шляхом підняття рук провели голосування. Навіть, незважаючи на те, що у залі були присутні лише представники однієї сторони - їхньої ж.