Нагадаємо, він налагодив схему отримання грошей від бурштинокопачів на Дубровиччині за прикриття їхньої роботи. Відтак, його підлеглого затримали під час отримання 300 доларів США під час спецоперації СБУ області, прокуратури та спецпідрозділу “Альфа”. Однак відповідатиме за це керівник, який дав вказівку брати хабар. Справу вже розслідували і передали до суду. Далі детальніше.

На Рівне нщині судитимуть поліцейського, який допомагав бурштинокопачу у його незаконному промислі. Мова про відрядженого з Львівщини старшого лейтенанта. У квітні його відправили сюди нести службу при оперативному штабі з питань протидії незаконному видобутку в північних районах нашої області. Втім, за час перебування на Поліссі він за даними прокуратури встиг налагодити схему “кришування” того ж таки видобутку бурштину. У прокуратурі кажуть, він змовився із одним із старателів та отримав від нього 300 доларів, за які і дозволив встановити мотопомпу на 12 годин. Відомо про два такі факти. Гроші у Дубровиці від старателя за безперешкодну роботу мотопомп брав не сам, а послав свого підлеглого. ТОй тепер свідок у справі.

Тоді спецпризначенцю обрали міру запобіжного заходу - домашній арешт за місцем проживання, тобто на Львівщині. Йому інкримінували закінчений замах на отримання неправомірної вигоди. Він свою вину у вчиненні злочину визнав. Нині міру покарання для заступника командира взводу батальйону поліції особливого призначення ГУ НП в Львівській області визначатиме Дубровицький районний суд. А це може бути і штраф і позбавлення волі.

Нині і обвинувачний і його підлеглий, якого той послав забрати хабар, звільнені із національної поліції. Останній позбувся посади через негідну поведінку під час затримання.