Свіже повітря породжує неймовірний апетит. І тому на пікнік з родиною або друзями варто взяти що-небудь смачненьке. У цій статті ви зможете знайти прості рецепти закусок, салатів і основних страв для відпочинку на природі.

Рулет з лаваша з корейської капустою.

Інгредієнти:

Лаваш — 3 листа, майонез — 100г, часник — 2 зубчики, кріп -1 пучок, копчена куряча грудка — 300г, твердий сир-150г, корейська морква— 200г.

Для приготування начинки потрібно натерти часник на дрібній тертці сир на крупній. М’ясо відокремити від кісток і порізати кубиками, а зелень купно нарубати. Змішати всі інгредієнти з майонезом. На тверду поверхню покласти лист лавашу, а на нього половину начинки, накрити ще одним лавашем і викласти решту начинки. Покрити все останнім листом і акуратно скрутити рулет. Після годинного охолодження в холодильнику рулет потрібно нарізати на кружечки.

Сирні зрази — відмінне блюдо для пікніка. Їх випікають або смажать, як звичайні котлети, тільки всередину додають шматочок сиру, який, розплавляючись, надає страві пікантності. Заздалегідь можна приготувати і фаршировану картоплю.

Інгредієнти:

Картопля — 7-9шт, сир — 200г, копчений окіст — 300г, зелень — 1 пучок, помідори — 2шт, майонез, сіль і перець за смаком.

Картоплю відварити в мундирі, очистити від шкірки і розрізати навпіл. Ложкою прибрати м’якоть, щоб вийшло поглиблення. Змішати порізаний кубиками окіст, зелень і помідори і заправити все майонезом зі спеціями. Зверху щедро посипати сиром. І страву можна їсти. Але для кращого вигляду варто запекти картоплю в духовці або мікрохвильовій печі, щоб сир розплавився.

Свинина в соєвому соусі порадує східними нотками.

Інгредієнти: свинина — 500г, соєвий соус — 200г, кунжут — 1 ч. л., червоний перець — щіпка, мелений імбир — 1 ч. л.

В маринад із соєвого соусу, кунжуту, перцю та імбиру опустити м’ясо на 2-3 години поставити в холодильник. Після закінчення часу витягнути свинину і запікати в духовці при температурі 180⁰С 50-60 хвилин. На грилі можна запекти не тільки м’ясо або рибу, а й картоплю, томати, баклажани і кабачки. Чудово на решітці запікається печериці без всяких спецій. Перед подачею на стіл смажені гриби потрібно тільки скропити соєвим соусом.

Бутерброди з тунцем і томатами.

Інгредієнти: банка консервованого тунця, зварені круто яйця — 2шт, болгарський перець-1шт, помідор-1шт, часник — 2 зубчики, листя салату, оливкова олія з лимонним соком або бальзамічним оцтом, зелень і сіль з перцем за смаком, білий хліб.

Заздалегідь варто зробити заправку і відварити яйця до готовності. Продукти викладати шарами: хліб змочений заправкою, листя салату, розім’яту виделкою тунець, порубані яйця, перець і томат.

Здивуйте своїх близьких великим коропом на барбекю.

Рибу практично не потрібно маринувати. Її потрібно тільки випатрати, видалити голову, розділити на 2 пласта і щедро намазати соусом, для якого буде потрібно:

рослинне масло — пів склянки, сіль за смаком, перець за смаком, лимонний сік — кілька крапель.

Час приготування риби на вогні близько 15 хвилин. Виходить дуже ніжна, соковита і ароматна страва.