Ця проблема знайома всім. Один раз одягнули річ, спітніли, і потім не знаєте, чи викидати одяг, чи платити гроші за хімчистку. Тим цікавіше й корисніше буде почитати інформацію про те, як відіпрати плями від поту і як від них позбавитися підручними засобами.

Саме по собі потовиділення дуже корисно. Йде зайва рідина, наше тіло охолоджується, виділяються солі, деякі шкідливі речовини. Дезодоранти блокують переважно запах, а неприємні жовті плями поту залишаються. Мало того, взаємодіючи з дезодорантом, піт може дуже сильно зафіксуватися на одязі.

Господарське мило

Найпростіший спосіб вивести жовті плями від поту і усунути запах, полягає у своєчасній пранні. Прийшовши додому, ви повинні негайно переодягнутися, і запрати плями простим милом, а потім відправити одяг в пральну машинку. Вибирати температурний режим і спосіб прання треба відповідно до виду тканини.

Перекис водню

Приготуйте ємність, в якій будуть змішуватися інгредієнти; насипте в ємність 2 маленькі ложечки харчової соди, 1 ложечку миючого засобу для посуду і трохи перекису водню (приблизно чверть пляшки). Можна пропорційно збільшити кількість кожного речовини; старанно перемішайте все ложкою; нанесіть отриманий склад на жовті плями в зоні пахв. Можна навіть налити цю суміш, щоб як слід промочити тканину; потріть змочену тканина щіткою середньої жорсткості, і залиште на годину, щоб суміш добре подіяла. Після цієї процедури досить випрати речі, і всі жовті плями зникнуть. Таким методом добре відпирати футболки, спортивні костюми, літні сарафани блузки та інший одяг.

Аспірин

Необхідно взяти кілька таблеток і розтерти їх. Можна подрібнити ножем, а можна загорнути у декілька шарів паперу і розчавити качалкою. Аспіріновий порошок треба висипати в маленьку піалу і додати до нього трохи води. Перемішати все до утворення кашки і нанести цю кашку на злощасні жовті плями.

Суміш діє протягом деякого часу, ми перемо одяг, і жовті плями на тканині під пахвами зникають. Аспірином можна відіпрати забруднення з будь-якого одягу - і білого, і кольорового.

Сіль і сода

Спробуйте відіпрати жовті плями з одягу, застосувавши суміш з дрібної солі, соди та рідкого мила. Змішайте ці речовини в такій пропорції, щоб вийшла густа субстанція. Натріть нею тканину і залиште одяг у такому стані приблизно на півгодини. Потім виперіть і переконайтеся, що засіб діє.

Розчин не завдає шкоди матеріалу, в ньому навіть можна прополоскати повністю одяг, щоб повернути їй свіжі кольори.

Оцет

Зауважимо, що це екстремальний метод і він придатний для того, щоб відіпрати щільну бавовну білого кольору. Якщо утворилися жовті плями, і ви кинулися виводити їх занадто пізно, коли піт вже в'ївся, то можна застосувати цей метод. Залийте плями концентрованим оцтом і залиште на кілька хвилин. Кислота повинна взаємодіяти з забрудненням та вивести його. Джерело

Джерело