У місцевій лікарні збираються закрити одразу два відділення: хірургічне і пологове. Діагноз комісії з району - нестача обладнання і кваліфікованого персоналу.

Без оперуючого акушер-гінеколога та анестезіолога не можуть існувати пологове і хірургічне відділення, — такий вердикт почула від районного керівництва завідувач поліклінікою Степанської лікарні Алла Скачко. Доки головний лікар медзакладу на лікарняному, вона керує ще й райлікарнею.

Проти закриття відділень, чи не усі степанці. Навіть вагітні обіцяють протестувати. Тетяна Савочко чекає на чотирнадцяту дитину. ЇЇ, як і попередніх, хоче народити у Степанській лікарні. До Сарненської Центральної Районної Лікарні жінка не поїде. Каже: ліпше вдома народжувати.

Пан Олександр по п'ять разів на рік підліковує ногу. Після складного перелому медики вживили у кінцівку металоконструкцію.

Пацієнти хірургічного відділення нарікають, що після його закриття, змушені будуть добиратися за допомогою не за кілька метрів, а за півсотні кілометрів.

Місцеві лікарі також бояться за своє майбутнє, мовляв ризикують стати безробітними.

Не усі у районі прагнуть зачинити відділення Степанської лікарні. Дехто з районних обранців обіцяють звернутися до Президента, щоб не допустити закриття відділень у Степанській лікарні.

Заспокоює протестувальників заступник керівника Рівне нщини Юрій Кічатий. Пояснює, перевірка з району провела аудит медзакладу, щоби визначити чого там бракує. А відтак і покращити роботу лікарні.

Тому жителі Степаня можуть спати спокійно, запевнив чиновник. Хірургічне та пологове відділення у них не заберу. А подібні перевірки відбудуться в усіх медичних закладах області.