Будьте обережні, кидаючи милостиню жінці в чорному вбранні, яка щоранку стоїть з іконою в руках поблизу автовокзалу у Рівному. Якщо кинете недостатньо, вас можуть облаяти, кинути в спину копійки або ж навіть проклясти.

Це кадри, відзняті прихованою камерою після численних скарг рівнян. Люди розповідають: ця жінка, хоча і просить милостиню, не гребує лайкою та прокльонами, а іноді кидає в перехожих каміння.

Втім, сама жінка вважає себе цілком адекватною. Розповідає, що вона не монашка, як про неї говорять, а матушка – дружина священика, який має приход на Житомирщині. Саме для нього і збирає гроші адже прихожан обмаль, а їхніх пожертв навіть на дорогу не вистачає.

Однак, частину грошей, а це від 200 до 300 гривень в день, жінка залишає собі. Відкладає на дорогу до Москви. Щоб зустрітись з Володимиром Путіним.

У міліції зі Світланою неодноразово проводили профілактичні бесіди. Втім, користі від них небагато. Жінка щоранку приходить на вже звичне місце і продовжує просити милостиню.

Якщо ця жінка в чорному у вас кидала каміння або ж облаяла, звертайтесь у міськвідділ міліції, - це єдине, що можуть порадити правоохоронці. Адже просити милостиню, навіть у такий брутальний спосіб, заборонити їй не може жоден закон.