Гаряча вода та тепло для рівнян, які проживають у багатоповерхівках, з 1 липня подорожчає на 90%. Як повідомив директор "Рівнетеплоенерго" Степан Коропецький, це передбачається постановою Національної комісії, яка здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Подорожчання викликане зміною тарифів на газ, які вступили в дію з 1 травня. Так, для всіх абонентів встановили єдину ціну в 6879 гривень за тисячу кубометрів газу. Згідно з постановою, вартість 1 куб. м гарячої води буде залежати від підприємства, яке надає дані послуги, а також наявності рушникосушки в приміщенні.

За словами Степана Коропецького, наразі 77% тарифу на гарячу воду та тепло становить вартість газу.

- Так, тепер теплопостачання з послугою подорожчає на 92% і рівняни сплачуватимуть за це 1 457, 09 грн/Гкал, замість 763,93 грн/Гкал. Ті ж, у кого немає лічильника, замість 18,23 грн /1 кв.м. платитимуть 43.78 грн. Вартість централізованого постачання гарячої води (без рушникосушильника) подорожчає із 45,57 грн до 80,10 грн, - каже Степан Коропецький.

А також додає, що нині громадські організації міста готують звернення до НКРЕКП щодо зниження тарифу на теплопостачання і до Кабміну щодо зниження ціни на газ. Підтримає звернення і "Рівне теплоенерго".