Щорічно близько півтори сотні осіб на Рівненщині отримують інвалідність внаслідок захворювання на остеоартроз, лише минулого року на стаціонарному лікуванні у медичних закладах області із таким діагнозом перебувало 2663 людини. Саме про те як допомогти хворим із ураженням органів опори і про затвердження відповідної програми на 2016-2020 роки, говорили члени постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства під час засідання.

«Поширеність цього захворювання у різних регіонах коливається від п’ятнадцяти відсотків до сорока чотирьох та значно збільшується у міру старіння населення. У нашій області в минулому році на стаціонарному лікуванні із діагнозом остеоартроз перебувало понад дві з половиною тисячі осіб. Найчастіше у хворих уражені кульшові та колінні суглоби. У тому ж таки році 113 осіб отримали інвалідність внаслідок захворювань на остеоартроз, дев’яносто з яких – люди працездатного віку.

Саме тому необхідно затвердити обласну програму забезпечення надання медичної допомоги хворим із ураженням органів опори та руху на 2016-2020 роки. Цією програмою заплановано забезпечити Рівне нську обласну клінічну лікарню сучасними імплантатами кульшових і колінних суглобів та інструментарієм для проведення оперативного втручання», - зазначив заступник начальника управління охорони здоров’я Василь Височанський.

Прогнозований обсяг фінансування цієї програми на 2016 рік складає 700 тисяч гривень, проте стосовно фактичних обсягів коштів – рішення залишається за депутатами обласної ради, котрі повинні у майбутньому внести відповідні зміни до бюджету області.

Про це повідомили на сайті Рівне нської обласної ради.