Минуле і сучасне Рівного зустрілися на одних сторінках. Сьогодні у краєзнавчому музеї презентували Альбом фотографій "Рівне на межі тисячоліть" та фотоальбом "Я люблю своє місто". Ці книги вперше побачили світ на 725-ти річний Ювілей Рівного, адже автор приурочив їх вихід саме до дня народження міста.

Порівняти сучасне Рівне з його історичним минулим, можуть тепер усі охочі. Для цього варто взяти до рук новий фотоальбом рівненського фотохудожника Олександра Харвата - "Рівне на межі тисячоліть". Автор розповідає найскладніше було вибирати для збірки найкраще з величезної кількості матеріалу.

Автор переконаний, альбом - це спільна робота усіх небайдужих рівнян. Адже кожна світлина тут має ще історичні підписи, над якими працювали дослідники. Краєзнавець Галина Данильчук розповідає, відразу одразу погодилася долучитися до укладання альбому. Каже чимало фактів з історії Рівного пригадали старожили. Відтак історичні коментарі зробили альбом живим.

Поки що випустили лише тисячу примірників фотоальбому. І він вже зацікавив не лише рівнян, а й а й гостей. Відтак міська влада пообіцяла - продовження цього проекту.

Альбом "Рівне на межі тисячоліть" доповнив ще один - "Я люблю своє місто". Тут на світлинах сучасне Рівне та його мешканці. Олександр Харват Сподівається що цей альбом стане туристичним довідником для гостей міста.