Саме на Поліссі у 1941 році зародилася перша збройна сила української держави – УПА «Поліська Січ». Цьому передували роки просвітництва та вивчення досвіду боротьби попередніх поколінь.

Аби обговорити ці історичні факти та сформувати ідеї патріотичного виховання, на Рівне нщині провели Всеукраїнський Форум «Поліська Січ».

На захід з’їхалися громадські активісти, історики та вчителі з 15 областей України. Також у Форумі взяли участь заступник голови Рівне нської ОДА Ігор Тимошенко та начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України Микола Ляхович.

- Історія Рівне нщини просякнута низкою подій, які вплинули на розвиток нашої держави, зокрема, це створення 75 років тому першої української армії - УПА під проводом Тараса Бульби-Боровця. І цьогоріч, вперше за 25 років незалежності України, така подія відзначатиметься на державному рівні. Адже, щоб збудувати сильну державу, потрібно пам’ятати та шанувати свою історію і так виховувати наступні покоління, – зазначив Ігор Тимошенко.

Під час Форуму представники областей презентували свої методики патріотичного виховання, а Микола Ляхович ознайомив з проектом Типового положення про Координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при місцевій держадміністрації.

- Координаційні ради мають бути майданчиками, де обмінюватимуться своїми напрацюваннями і досвідом активісти та представники влади. Об’єднавши зусилля, ми зможемо відродити національно-патріотичне виховання, особливо зараз, коли хочуть заперечити нашу самобутність та право на державотворення, - зауважив Микола Ляхович.

Учасники заходу ознайомилися з експозицією, присвяченою діяльності УПА та її Головнокомандувача Тараса Бульби-Боровця. А ще для них презентували ілюстровану книгу «Битви за Землю Рідну».

Нагадаємо, завтра, 16 червня, на Березнівщині пройде Всеукраїнський військово-патріотичний табір. Це ще один захід, який є переможцем конкурсу проектів міжнародних і всеукраїнських заходів із національно-патріотичного виховання у 2016 році.