Кажуть, що ремонт закінчити неможливо, а по витраті сил і засобів його наслідки прирівнюються до пожежі. Як не розтягнути ремонт на кілька років, намагаючись все зробити самостійно, і вкластися при цьому в бюджет?

Складаємо проект

Якщо робити все спонтанно і непослідовно, можна вичерпати бюджет, виділений на ремонт, вже на першому етапі. Тому озброюємось калькулятором, блокнотом і пишемо детальний план того, що потрібно зробити (якщо не хочемо довірити цю справу професіоналам). Саме основне - першим пунктом. Складаючи кошторис, додаємо деяку суму на непередбачені витрати, адже не все може скластися гладко.

Вибираємо матеріали

Обвалилася штукатурка, тріснула плитка і роздувші шпалери нам ні до чого. Дотримуємося правила: краще хороший лінолеум, ніж "худий" паркет. А якщо купуємо дорогу обробку або меблі, то сто раз переконаємося в тому, що вони того варті.

Не купуємо зайвого

Головне правило - не скупимося на якісні матеріали, чітко розраховуючи при цьому їх кількість.

pic

Заощаджуємо в магазині

Якщо хочемо купити адекватні матеріали і не пролетіти з ціною, або займаємося закупівлями особисто, або жорстко контролюємо майстрів. У першому випадку все купується в тому магазині, де є знижка. У другому порівнюємо ціни, вибравши для себе оптимальний варіант. У будь-якому випадку, купувати все відразу в одному місці дешевше: і знижку отримуємо, і на перевезення економимо.

Визначаємося з робочими

Вибираючи компанію, яка буде займатися вашим житлом, вивчаємо її репутацію, відгуки знайомих, розцінки. Без сумнівів, приватники можуть працювати добре і якісно. Але договір, підписаний з юридично оформленої компанією, дає гарантії і можливість виправити помилки. Можна ще трохи заощадити, запланувавши ремонт на зиму.

pic

Заощаджуємо на покупку меблів

На меблі зазвичай витрачається більше, ніж на все інше. Якщо бюджет обмежений, то кращий варіант - стиль мінімалізм. І сучасно, і красиво, і економно. Якщо купувати всі предмети окремо, це вийде дешевше, ніж комплектом.

Що можна, робимо своїми руками

Щоб повністю зробити ремонт своїми силами, потрібні час, знання, сили. Але є робота, зробивши яку своїми руками, можна відчутно скоротити ремонтні витрати. Це підготовчі роботи, вивіз сміття, демонтаж старого покриття: шпалер, штукатурки і фарби, ламінату або лінолеуму. Все, що вимагає специфічних знань, надаємо фахівцям.

Маленькі секрети економії

Щоб не витрачатися на ідеальне вирівнювання стін, купуємо вінілові шпалери, що мають велику щільність, наносимо декоративну штукатурку з об'ємною текстурою. Цегляні стіни можна обіграти в стилістиці лофт, гранж або індастріал, залишивши необробленими.



pic Ми в соціальних мережах: ВК ФБ