Свята Трійця є одним з основних християнських свят. Його прийнято святкувати на 50-й день після Великодня. У православній релігії цей день потрапляє в число дванадцяти свят, які звеличують Святу Трійцю. В народі свято Святої Трійці прийнято називати П'ятидесятницею.

Після того як Ісус Христос вознісся на небеса, прийшов десятий день – п'ятдесятий день після Воскресіння Христового. Єврейський народ святкував цей великий день Святої Трійці в пам'ять про Синайському законодавстві. Апостоли, Божа Матір і учні Христа перебували в цей час в одній світлиці в Єрусалимі.

Святкування Трійці в 2016 році

В цей день всі православні люди прикрашають свій будинок зеленню, гілочками берези, готують святковий стіл і кличуть гостей.

Трійця – це своєрідний символ повернення до життя. У це прекрасне свято оживає вся природа розквітає та наповнюється яскравими фарбами і ваблячими ароматами.

Як підготуватися до свята?

До свята Трійці готуються заздалегідь. Для початку потрібно прибратися в будинку, звільнити його від речей, особливо від тих, які можуть вам нагадати неприємні моменти в житті. Напередодні цього свята бажано прикрасити свій дім свіжими зеленими гілками – за давніми традиціями, це можуть бути гілки берези, дуба, клена. Можна також створювати чудові букети з польових квітів, один з яких потрібно взяти до церкви.

Обряди, які прийнято дотримуватися на Трійцю

Одним з найбільш відомих і поширених обрядів є пускання вінків по воді, хоча є і багато інших не менш відомих обрядів. Багато християни знають про те, що Трійця 2016 буде знаменуватися збиранням зелені в церкві, такі дії зазвичай проробляють знахарі, для того, щоб зварити дивно-цілющий відвар і вилікувати важкі хвороби.

Тим, хто хоче отримати величезне багатство, необхідно зірвати гілку золототисячника, сховати за пазуху і вистояти службу в церкві. Після цього з гілкою зазвичай паряться в лазні, щоб привернути до себе багато грошей.

Люди, у яких є свій сад і город, намагаються очистити їх від різного роду бур'янів. Вони виривають з корінням бур'янисті рослини і встромляють їх верхівкою в землю, тоді вважається, що ці бур'яни більше не будуть засмічувати їх земельні ділянки.

Джерело