Втім, подвиг Сусаніна повторити не намагалися. Більше того дали чиновникам гарну пораду - як позбутися газової залежності. І показали власну альтернативу - паливні гранули з відходів деревини.

Тут, в комплексі вирощування посадкового матеріалу народжуються кремезні дуби та сосни. Звідси виїзну колегію розпочали чиновники. Далі перебралися у ліс. Де працівники лісгоспу вантажать колоди на машини і вивозять, а відходи з деревини аби не спалювати, одразу ж на місці перетворюють на паливну тріску

Далі лісівники показали як захищають свої дерева від крадіжок за допомогою новенької електронної системи обліку деревини. Яка значно економить і час і кількість працівників.

А разом і скільки відходів, щоб їх можна було використати. Нині на Рівне нщині понад 100 тисяч кубічних метрів гілля та листя, що спалюється. Утім у соснівському лісгоспі і з непотребу мають зиск. На спеціальній установці відходи перетворюють на паливні гранули або по-іншому пілети. Які можна використовувати у звичайних побутових котлах.

Поки, що не 17, а 2-3 установки в Північних районах очільник Рівне нщини пообіцяв встановити. А також порадив взятися лісівникм за виробництво «енергетичної верби». Поки чиновники будують плани, соснівські лісівники пишаються телевізійною системою спостереження. Новенька відеокамера дозволяє слідкувати за лісом в радіусі 30 кілометрів. Слідом за незаконною вирубкою керівництво області хоче зменшити і кількість незаконних пилорам, найбільше їх в Рокитнівському районі. Туди з візитом і поїдуть чиновники наступного разу.