Оздоблювальних матеріалів, за допомогою яких можна створити в своєму будинку неповторну красу, багато. Найфункціональніший та здатний підлаштовуватися під будь-який стиль, імітувати інші матеріали і комбінуватися з будь-яким з них, є плитка. Вона буває керамічна, скляна, дзеркальна і металева.

Мозаїка, яка створюється з дрібних шматочків плитки або скла - відмінний спосіб прикрасити будь-яку кімнату. Вона пройшла випробування часом і заслужила звання «вічної краси». За допомогою декількох сотень дрібних шматочків майстри викладають зачаровуючі картини з різним сюжетом, складні орнаменти, навіть створюють незвичайні меблі. І кожна кімната, декорована мозаїкою, по-своєму прекрасна.

У ванні

Завдяки тому, що мозаїчні елементи малі, ними можна викласти поверхню різної форми. Рівні стіни не складе проблем облицювати плиткою великих розмірів. А як бути, якщо потрібна обробка для колон, арочних прорізів, сходів, округлих ніш або стільниці? Будь-які вигини можна оформити мозаїчною плиткою. Причому при грамотному укладанні догляд за такою обробкою мінімальний.

pic

В басейні

Викладений з мозаїки малюнок на чаші басейну будь-якого розміру, фонтану або садового водоймища - ідеально практичний спосіб обробки, а заодно і приголомшливий декор. Якщо викласти стінки і дно басейну звичайною плиткою, то при тиску води на стінки вона може швидко потріскатися. До того ж, мозаїчне дно не буде таким слизьким, враховуючи кількість швів.

pic

На кухні

Питанням, як оформити робочий фартух, щоб і красиво, і бруду не видно, і поєднання кольорів ідеальне, задаються багато. Тут мозаїка іноді рятує ситуацію. Прикрасивши свою кухонну поверхню яскравим різнобарвним міксом, ви вбиваєте відразу декількох зайців: вирішується проблема практичності й естетичності

pic

Для дітей

Чарівно виглядає дитяча кімната, де на стінах «живуть» казкові персонажі або герої мультиків. Можна з мозаїки побудувати палац, спорудити вежу. А як зацікавити малюка, який не любить купатися? Звичайно, яскравою мозаїкою на стінах в його ванній.

pic

В передпокої

У цьому приміщенні основне поле для декору - підлога. Килими не практичні? Збирають пил і вологу, виглядають неактуально? Тоді кращий килим - викладений з плитки. А як вам просте дзеркало, обрамлене мозаїчною «рамою»?

pic

У вітальні

Вітальня - особлива кімната. Всі предмети, що становлять її інтер'єр, повинні бути теж особливими. Оформити стіни шпалерами, навіть шикарними, дерев'яними панелями, прикрасити гіпсовими молдінгами, ліпниною - красиво і ефектно. Але так мерехтіти і грати фарбами, як мозаїка, не буде ні один декор. Є багато способів прикраси вітальні мозаїкою: панно, обрамлення стельової люстри, бордюрів. Оригінально виглядають мозаїчні вставки на підлозі, підвіконнях. Якщо кімната велика, то чудово виглядає мозаїчна картина, сюжет якої може бути самий різний.

pic