Не лише кадрами, а й фінансами зайнялися минулої п'ятниці Рівненська обласна рада. Перерозподілити обласний бюджет - святе діло, особливо, якщо є що ділити. На чому акцентували депутати, куди докинули грошенят та про що вчергове сперечалися - далі у сюжеті.

Виділили 2 мільйони з обласного бюджету, аби виплатити заробітну плату освітянам та стипендії учням вищих професійних технічних училищ. Мовляв, цього просять і Кабмін і міністерство освіти. Хоч перед цим "скинули" фінансування училищ на місцеві бюджети. Дубенські депутати гроші на це передбачили завчасно, а от Острозькі - лише на останній сесії.

Депутати обурюються: мовляв чого ПТУ фінансуємо, а от керувати ними не можемо, бо ж Київ у власність їх не передає. Чиновники розводять руками - нічого зробити не можуть. Сподіваються - держфінансування повернеться, а поки просять ПТУ не збільшувати набір.

Розібравшись з освітнім фінансуванням, депутати перейшли до інших грошей. Кажуть: їм з бюджету виділяють крихти для допомоги людям, а от голові адміністрації знову "докидають". Саме так зреагували на пропозицію розподілити 700 додаткових тисяч: 200 на всіх депутатів і 500 на адміністрацію. Пропонують поміняти.

На цьому і розійшлися. До наступного пленарного засідання. Тоді ж послухають керівництво Нацполіції та служби безпеки в області, вчергове обговорять ситуацію з незаконним видобутком бурштину та, головне, оберуть чергового нового голову.