На пішохідному переході біля ринку по вул. Сагайдачного торгівці протестують проти заборони продавати на тротуарах. Нагадаємо, вчора патрульні «прибрали» вулицю від «земляної» торгівлі.

Наразі на вулиці уже утворилися затори, оскільки базарники окупували пішохідний перехід і ходять по ньому. Тролейбусом взагалі не пробратися, водії маршруток змушені повертати у вулицю, де розташована ГУ ДСНС.



pic

Мешканці будинків на Сагайдачного сваряться з протестувальниками.

- Рух перекрито з десятої ранку, зараз хтось має туди підїхати з міської влади. Фактично, у діях протестувальників порушень нема, але вони паралізували рух. Внаслідок цього патрульні змушені перекрити рух транспорту на Соборній, аби не утворився колапс. Ліквідація наземної торгівлі – це не забаганка, а спільна позиція патрульних і міської влади. Хочу зауважити, що вчора ми не оштрафували жодного торгівця, це була попереджувальна акція. Ми пояснили людям, що є багато вільних місць, наприклад у критому ринку. Повірте, ті, хто протестують – це не бабусі з петрушкою, а власники «жирних» точок, - каже речник патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко

Скільки триватиме страйк невідомо. Продавці вимагають, щоб їм дозволили торгувати саме тут, бо ті місця, які їм пропонують - дорого коштують, до того ж людей значно менше.