Оздоблення стін у ванній шпалерами - досить новий тренд. Безперечно, класичним варіантом обробки ванної кімнати вважається керамічна плитка. Наскільки ж практичним і виправданим є використання шпалер в обробці?

Головні аргументи «за»

1. Краса. Шпалери в ванній - стильний елемент в дизайні, який додасть оригінальності і підкреслить стиль інтер'єру у ванній кімнаті.

2. Доступність. Поклейка шпалер у ванній кімнаті обійдеться в рази дешевше облицювання плиткою. По-перше, матеріал коштує недорого; по-друге, шпалери можна поклеїти самостійно, заощадивши на оплаті послуг.

3. Швидкість. Шпалери клеяться швидко і легко - зміна дизайну вашої ванної кімнати може зайняти кілька годин.

4. Широкий вибір. Можливості облицювання і варіанти фактури дозволяють втілити в життя практично будь-які інтер'єрні рішення. Можна також вибрати незвичайний малюнок або візерунок, створивши свій індивідуальний стиль.

pic

Мінуси шпалер у ванній

1. Недовговічність. У порівнянні з плиткою, шпалери зношуються швидше. Також на них, так чи інакше, впливає волога у ванній, що може привести до розбухання і відшаровування. Висока вологість також діє на шпалерний клей, він може розбухнути і проступити на поверхню плямами.

2. Непрактичність. Мити шпалери вкрай небажано. Також не рекомендується обклеювати шпалерами поверхню біля раковини і ванни, де вони можуть стикатися з водою. Слід враховувати додатковий ризик пошкодження шпалер, якщо в будинку живуть маленькі діти або є домашні тварини.

3. Додаткові витрати. У разі неправильного підбору шпалер вони не прослужать довго, і очікувана економія обернеться для господарів додатковою витратою часу і коштів. Щоб уникнути таких проблем, відповідально поставтеся до вибору. Для обробки ванної підходять вінілові шпалери, рідкі і самоклеючі.

pic Ми в соціальних мережах: ВК ФБ