Проект «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» на Рівненщині реалізовується до 2020 року. На ці потреби Світовий банк запланував співфінансування у розмірі 25 мільйонів доларів США.

Рівне нщину з робочим візитом відвідала група експертів Світового банку в рамках місії з підтримки впровадження Проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Реформування торкнеться, в першу чергу, первинної ланки медицини області.

Відбулася робоча нарада щодо стану впровадження субпроекту на Рівне нщині . Про його реалізацію детально розповів присутнім під час презентації керівник групи консультантів в Рівне нській області Сергій Рибачок.

За результатами виступу розпочалась дискусія за участі керівника практики Світового банку Еніса Бариша, керівника програми Світового банку у Білорусії, Молдові та Україні Фон Зао, міжнародного консультанта з впровадження реформи фінансування медицини Тихомира Стрізрепа, а також представників Міністерства охорони здоров’я. Зокрема, Еніс Бариш, який має великий досвід реалізації подібних проектів, дав рівненській команді цінні поради.

Загалом, за перше півріччя на Рівне нщині вже розробили та передали для погодження практично увесь пакет технічних завдань, які заплановані на цей рік.

Після наради експерти переїхали до села Користь, Корецького району, де оглянули лікарську амбулаторію, яка буде реконструйована в рамках проекту Світового банку. Ця амбулаторія обслуговує жителів 5-ти сіл, а це понад три з половиною тисячі мешканців.

За час реалізації проекту планують реконструювати та відремонтувати 105 лікарських амбулаторій у всіх 16-ти районах Рівне нщини, закупити медичне обладнання, автомобілі швидкої допомоги, створити електронний реєстр пацієнтів. Також, в рамках проекту майже 1500 медичних працівників області пройдуть навчання в Україні та закордоном.

Джерело: rv.gov.ua