Влітку, коли все живе навколо страждає від високої температури на стовпчику термометра, хочеться сховатися в своєму затишному будинку і не показувати носа на вулицю. Але що ж робити, якщо вже і у вашому власному житлі не вдається сховатися від спеки?

1. Не дозволяйте сонячним променям проникати у ваш будинок. Забудьте про декоративні легких штори- в літню спеку від них мало толку. А от використання жалюзі або рулонних штор дозволить контролювати надходження сонячного світла. Також можна обклеїти скла термозащитной плівкою, яка буде відображати інфрачервоні промені.

2.Не відкривайте вікна вдень, якщо не хочете наповнити будинок гарячим повітрям і пилом. Провітрюйте кімнати тільки ввечері або рано вранці.

3. Постарайтеся по максимуму позбутися всіх пилозбірників. Якщо є така можливість - приберіть на літо килими і ходите по голому підлозі. Всі приємні для ока дрібниці, що створюють затишок у квартирі (наприклад, рамки, статуетки, сувеніри), теж краще сховати на час. Чим більше пилу осідає на різних поверхнях в будинку, тим складніше в ньому стає дихати.

4. Не забувайте про зволоження повітря в будинку. Можете використовувати для цього спеціальні зволожувачі та очищувачі - вони ще й позбавлять будинок від мікробів і пилу. Якщо у вас немає такої техніки - скористайтеся звичайним розпилювачем. Найголовніше - не забувайте робити вранці вологе прибирання, тоді у вашому будинку будуть панувати свіжість і чистота.

5. Щоб знизити температуру в будинку, стежте за тим, скільки електроприладів підключено до мережі. Кожен прилад, будь то лампочка або телевізор, виділяє певну кількість тепла в повітря, і відповідно в будинку стає спекотніше.

Звичайно, сьогодні багато хто вже не можуть уявити життя без кондиціонерів. Але все-таки це не дешеве задоволення і поки доступно не кожному. А якщо слідувати нашим нехитрим інструкціям, то можна значно полегшити своє перебування вдома у спекотні літні дні.