Парфуми, які ми купуємо раз на рік або раз на пів року здаються нам актуальними у будь-яку пору року та в будь-який час доби, проте це не так. Парфуми можуть як довершити ваш образ, так і зіпсувати його, а особливо влітку. Як уникнути такої неприємності, - читайте далі.

Аромат повинен бути актуальним не тільки в залежності від сезону, але і відповідати тій або іншій ситуації, подій і навіть часу дня. Так, в офісі доречні найлегші ледь помітні аромати. Нерізкий тонізуючий запах налаштує на робочий лад, для побачення підійде більш чуттєвий, збудливий. Для зустрічей з друзями свіжий легкий, з нотками цитрусових, морської свіжості.

Увечері можна додати ягідні, винні, трохи пряні нотки.

Якщо є якийсь особливо улюблені парфуми, можна злегка нанести його на зап’ясті, зовсім трохи, улюблений аромат підніме настрій, додасть впевненості в складних ситуаціях.



pic

Уникайте складних композицій, під дією поту і спеки вони трансформуються вже через 2 години і перетворюються на несподіваний запах. Ноти, які не схильні до особливих змін - це свіжі, підбадьорливі, цитрусові: рожевий грейпфрут, мандарин, лайм. Вони зберігають свій аромат протягом дня і ночі. Вибирайте для спекотної погоди запах з якоюсь однією цитрусової нотою, кілька не потрібно.

Тверді або кулькові парфуми

Замість спрею парфумери радять в жарку погоду користуватися твердими або кульковими формулами духів. Вони розсіюються не так інтенсивно, досить їх нанести на зап'ястя і шию. Тяжкості від таких духів не буде, і ви можете використовувати досить концентровані і важкі запахи.



pic

Пляжні правила

Взагалі, на пляжі парфуми не дуже потрібна річ, а в деяких випадках і шкідлива - мікс спиртового аромату і сонця іноді призводить до шкірних реакцій. Але якщо все-таки дуже хочеться нанести аромат - є порада від експертів Glamour (американська редакція): для пляжу найбільше підходять запахи з нотами рожевого перцю, кокоса, м'яти, квіток апельсина, пінаколади і ананаса.

Отже, користуйтеся порадами та завжди "смачно" пахніть.

Джерело: poradumo.com.ua