24 червня на території Рівненського зоопарку пройшла громадсько-пізнавальну акція для відвідувачів «Правила безпеки вивчай, весело відпочивай!».

Організатором заходу виступило Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівне нській області та навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у Рівне нській області.

Місце проведення заходу рятувальниками було вибране не випадково, адже у місцевому зоопарку щодня буває багато відвідувачів, а особливо малечі.

В рамках заходу співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій організували виставку пожежно-рятувальної та спеціальної інженерної техніки. Діти мали можливість ознайомитися з тактико-технічними характеристиками спецавтомобілів та бойового спорядження.

Також рятувальники звернули увагу присутніх на необхідність дотримання правил безпечної поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, щоб уникнути непередбачуваних наслідків. Не бракувало охочих як серед юнаків, так і серед дівчат приміряти спорядження сапера, яке, до речі, не є вже таким й легким.

У рятувальників було чимало сюрпризів, щоб здивувати відпочиваючих. Бійці Служби 101 приготували для дітвори цікаві вікторини на тему безпеки життєдіяльності, під час яких вони пригадали, як треба поводитись в різних життєвих ситуаціях.

Бажаючих на мить відчути себе рятувальником виявилося чимало. Своєю спритністю дівчата нічим не поступалися хлопцям. Поза увагою рятувальників не залишилась жодна дитина: усім вручили «Пам’ятки безпеки». Рятувальники ще раз нагадали дітям основні правила безпеки під час літнього періоду.

Повідомляє ГУ ДСНС України у Рівне нській області.