Рівненська залізниця гроші вкладає у майбутнє. Адже саме так вони називають дитячу залізницю. Яка вже більше пів століття є символом тісної співпраці дорослих та дітей.

Рівне нська дитяча залізна дорога - це саме те місце, де діти з власної волі стають дорослими. Кожного року сюди за путівкою у дорослий світ приходять сотні дітей. І це не тільки діти залізничників.

Саме тут їх дитячі мрії матеріалізуються. І вже у 12 років хлопчаки стають машиністами, стрілочниками чи начальниками поїзду а дівчата провідниками чи ревізорами. І це не межа - на дитячій залізниці навчають 11 спеціальностям протягом трьох років. Цілком безкоштовно. Коли холодно- теорія, а ось з початком літнього сезону - усіма улюблена практика. Щоразу на зміну виходить близька 30 юних залізничників. Вони як в дорослому житті - кожний виконує свою функцію. Підтримують одне одного, допомагають.

На дитячій залізниці все по справжньому. І дружба і робота. Локомотив, вагони, колії та пасажири. Останні - незалежно від віку з задоволенням катаються від станції Партизанська до станції Озерна. І навпаки. Самі ж юні залізничники роботою своєю пишаються, і здебільшого вирішують пов'язати подальше доросле життя із залізною дорогою.

Вадим на дитячій залізниці вже вісім років. Таких як він, кажуть залізничники зі стажем - тут багато. Приходять фанати і зовсім юного віку.

Рівне нська дитяча залізниця має зовсім не дитячій вік - їй 61 рік. В Україні нині працюють лише 8 подібних закладів. Рівне нські діти-залізничники кажуть - наша найкраща. І дякують, за те, що мають таку зовсім не дитячу іграшку - поїзд, який везе їх до дорослого життя.