Займалися аферисти прогнозуванням спортивних подій. Але фактично надані прогнози не відповідали дійсності, а спортивні події не відбувалися взагалі.

За такі фіктивні послуги у новоствореній групі однієї із соціальних мереж 22-річний рівнянин та його 19-річна співмешканка заробили понад 25 тисяч гривень.

Їм вдалося надурити п'ятнадцятьох громадян, жителів Рівне нщини та інших областей України. Розрахунок за псевдоставки проводився через банківські картки знайомих. Їх винахідлива студентка одного з рівненських навчальних закладів знімала в однокурсниць, мотивуючи тим, що гроші переказують батьки. Її благовірний, який вже має за плечима судимість за аналогічний злочин, безпосередньо виконував «роботу» у мережі.

За фактом заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою, поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Працівники відділу протидії кіберзлочинам спільно із слідчим відділом Рівне нського відділу поліції провели санкціонований обшук за місцем проживання осіб, що можуть бути причетними до протиправної діяльності. За результатами обшуку вилучено ноутбук, з якого відбувалось адміністрування створеної фіктивної групи, три банківські платіжні картки, три сім-карти та три мобільні телефони.

У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясовуватимуть ступінь причетності кожного з них. Відповідно до санкції статті їм загрожує покарання у виді штрафу у розмірі 850 гривень, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на три роки.

pic