Одинокі матері та батьки, які виховують дітей до 18 років, батьки, які утримують дітей-інвалідів, студенти, чорнобильці І-ІІ категорій мають право на звичайну та підвищену податкові пільги.

До цього переліку також входять інваліди І-ІІ групи та учасники бойових дій на території інших держав, які мають офіційне працевлаштування.

Разом з тим, податкова пільга надається лише у тому випадку, якщо заробітна плата не перевищує 1930 гривень.

"Від суми заробітної плати відмінусовується податкова пільга у розмірі 689 гривень. З того, що отримуємо, і вираховується 18% податку. Тобто, якщо зарплата становить 1930 гривень, оподатковується лише 1241 гривня. Разом з тим, дана податкова пільга не застосовується у відрахуваннях на військовий збір. Ці 1,5% знімаються із загальної суми заробітної плати, - каже головний державний інспектор ДПІ у м. Рівне Галина Посалій.

Крім того, вищевказані категорії громадян мають право на підвищену податкову пільгу у розмірі 150% (1033 гривні 50 копійок). Щоб оформити дану пільгу, до прикладу, для студента потрібно надати роботодавцю заяву та довідку з ВНЗ, де навчається даний студент про те, що він не отримує стипендію із державного бюджету. Якщо ж така стипендія отримується, студент не має права на податкову пільгу.