Сьогодні, 29 червня, відбувся круглий стіл , на якому експерти з Проекту «Підтримка впровадження Національної транспортної стратегії України» (ПТС), презентували: проблеми, їх вирішення та перспективи міжнародного аеропорту «Рівне».

Проект, фінансується ЄС і розпочав діяти з квітня 2012 року. Був розроблений для допомоги Міністерству інфраструктури України в реалізації Національної транспортної стратегії України, А саме для зміцнення співпраці між Україною і ЄС у транспортному секторі.

Щодо ситуації в Україні з перевезенням пасажирів на авіатранспорті, Олександр Іванов – експерт проекту з питань авіаційного транспорту, розповідає: «Кількість перевезених пасажирів зменшилась на 2,7% порівняно з попередніми роками. Причина цьому нестабільна політична і економічна ситуація…При тому більшу частину пасажирів обслуговував «Бориспіль» , а це 68% з долі аеропортів у загальному об’ємі перевозу».



pic

Експерт розповів проблеми рівненського аеропорту та, навіть, як з ними боротися: «Аеропорт має бути комерційно життєздатним. Що цьому може допомогти? Використовувати його тимчасово альтернативно, як автовокзал, потрібна державна допомога (програма розвитку аеропортів) та розробити Генеральний план розвитку аеропорту, який покаже можливі перспективи».



pic

Серед перспектив зазначив:

- спрощення візового режиму з ЄС;

- лібералізація авіаповідомлень з ЄС і не тільки, він відкритий і для інших ринків, до прикладу східного;

- запуск міжнародних рейсів у форматі лоу-кост з містами сусідніх держав (Польща, Литва);

- розвиток місцевого туризму та інфраструктури.



pic

У залі був присутній перший заступник директора аеропорту - В'ячеслав Свінтозельський, який спростував все те, що розповідав Олександр Іванов та запросив його особисто оглянути аеропорт та зробити висновки, так би мовити з «живого прикладу», а не за документами.

pic