Він - 23-разовий чемпіон України з легкої атлетики на дистанції три тисячі метрів з перешкодами. Рівних йому в нашій державі немає вже більш, як 13 років. Це рівнянин Вадим Слободенюк, який своєю витривалістю в бігу підкорив не лише Україну, але й став учасником двох Олімпійських ігор. А ще він батько трьох синів.

Тригодинні тренування і 30 кілометрові пробіжки щодня - для легкоатлета Вадима Слободенюка - це звичний ритм життя і перевірений роками алгоритм перемог. Ставши нещодавно 23-разовим чемпіоном України, спортсмен не збавляє темпів і готується до Чемпіонату Європи в Амстердамі, який стартує 6 липня. Там планує виконати олімпійський норматив і пробігти дистанцію за 8 хвилин і 30 секунд. Каже, хотів це зробити на Чемпіонаті України. Проте перешкодили погодні умови.

Конкурентів на Чемпіонаті світу у нього вдосталь. Передусім – це спортсмени африканських країн, які легендарні своєю витривалістю.

У звичайному житті Вадим - батько трьох синів. Найменшому, Вадикові - всього 2 рочки. Старшому - 16-ть і він теж пробує себе у спорті. Проте створювати спортивну династію Слободенюків Вадим не збирається. Каже, діти повинні займатися тим, що до душі, а не втілювати в життя амбіції своїх батьків.

Головні пристрасті після спорту у Вадима Слободенюка - полювання та рибалка.

Вадим Слободенюк каже, у спорті він з 6 років і не уявляє, як би склалася його доля, якби обрав щось інше. Та, розповідає, спочатку було плавання, якому присвятив вісім років. Але після перемоги в змаганнях за школу відкрив для себе легку атлетику. Не на камеру Вадим розповідає, заробляє не тут, а працюючи на держслужбі в одній із силових структур. Каже, мусить суміщати, адже заробити на життя спортом в Україні практично неможливо. Попри те, що був учасником двох Олімпійських ігор та є 23- разовим чемпіоном України, матеріально не здобув нічого, крім паперових подяк.

Попри чимало проблем у спортивному житті Рівне нщини, спортсмен не опускає рук. Адже головне – це майбутні перемоги і вдячні глядачі. Каже, бігатиме доти, доки е знайдеться гідної заміни. А поки на рівні України він просто не має права програвати.