У Рівному ноу-хау. Патрульна поліція з банківськими терміналами. Відтепер, водії можуть сплачувати штраф на місці порушення. Стояти в чергах у банківських установах не всім до вподоби. Хтось уникає, а хтось і взагалі забуває про оплату штафу. Тож, рівненські патрульні пішли на поступки - запровадили нову та швидку систему оплати

Пістолет, гумовий кийок, рація і термінал - банківський. На перший погляд не зрозуміло чому саме з ним походжують рівненські патрульні. Та вже після перших погрішностей - здогади зникають. Виявляється, правопорушники можуть оплатити штраф, як то кажуть, не відходячи від каси. Для цього потрібно мати лише банківську карту, кажуть патрульні.

Нині, у Рівному 10 таких терміналів. Ще очікують - 5. Загалом з початку впровадження нового сервісу безготівкової оплати сплачено 244 постанов. Працівники патрульної поліції переконують, безготівковий термінал зручний для водіїв.

Патрульні наголошують, найчастіше через термінал оплачують штрафи пов'язані з порушенням правил дорожнього руху. Рідше - адміністративні. Місцеві водії маршрутного таксі не охоче говорять про таке ноу-хау.

Рівнянин Сергій досвідчений водій, адже більше 7 років за кермом. Нововведення рівненської патрульної поліції щодо розрахунку на місці через термінал сприйняв належно. Однак, вбачає як і позитивні так і негативні сторони. Швидко, зручно ще й у місцевий бюджет гроші йдуть. Однак забувають про оскарження...

Втім, чи сплачувати штраф через термінал одразу на місці правопорушення чи безпосередньо у банківській установі - справа кожного.