Велика злива у Рівному не пройшла безслідно. У самому центрі міста по вулиці 16 липня затопило житловий будинок, в якому крім житлових квартир знаходяться Виставкова зала обласної Національної спілки художників України, фотостудія Бусленка та декілька магазинів. Чи відгукнулися служби у святковий день на допомогу, та до чого міг призвести застій такої кількості води у напівпідвальному приміщенні далі у сюжеті.

Мольберти на відра довелося змінити рівненським художникам. Через негоду майстерню обласної Національної спілки художників України повністю затопило. Полотна, рамки та роботи майстрів у водяній завісі. Голова обласної спілки художників Тетяна Лукашевич розповідає, вже декілька годин звертається за допомогою у всі відповідні служби, але марно.

Самотужки справляється із проблемою і фотограф Сергій Бусленко, фотостудія якого по коліна у воді. Митець переконує, збитки катастрофічні.

І справді дзвонили, адже головна причина набагато серйозніша. Напівпідвальне приміщення будинку повністю затоплено. Найстрашніше, що вода дійшла до електро щитової, в разі замикання може статися пожежа, переконують митці.

Зателефонувавши по цьому номеру, потерпілих знову запевнили, що рятувальники приїдуть на допомогу, що правда не уточнили коли саме. В свою чергу, через деякий час, рятувальники доїхали та почали ліквідовувати проблему. Переконують, в цей день працювали не тільки там.

Що стосується ліквідації води у будинку 16 Липня 2 а. То воду там вичерпали не всю. А за ніч вода знову натекла.