Трагедія сталася в селі Мостище Володимирецького району. 59-річний його житель помер від травм, які йому завдав поліном 46-річний сусід.

Сутичка між чоловіками виникла на тлі давньої неприязні. Гість завдав господарю майже тридцять ударів півметровим поліном і пішов геть.

Потерпілий зателефонував дружині, яка зараз мешкає у Рафалівці, та повідомив, що односелець його жорстоко побив та забрав майже шість тисяч гривень. Жінка, не маючи змоги приїхати особисто, попросила свою родичку зайти до чоловіка. Після надання жінкою необхідної медичної допомоги той запевнив, що з ним все гаразд. Утім на ранок 87-річна матір, з якою син проживав, виявила його у ліжку без ознак життя.

За результатами судмедекспертизи, смерть чоловіка настала внаслідок мозкової коми, набряку головного мозку, важкої закритої черепно-мозкової травми із крововиливом.

За фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 121 Кримінального кодексу України.

«Зловмисника у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України затримано, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області Сергій Волков. — Чоловік не визнає своєї вини та стверджує, що того дня був удома. Однак вилучені речові докази, зокрема частина викрадених грошей, доводять причетність його до скоєння злочину».

У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що зловмисник уже перебував на лаві підсудних за скоєння грабежу та шість разів притягався до адміністративної відповідальності. Проживає з матір’ю та братом, власної сім’ї не має.

pic

pic

pic