За п’ять місяців 2016 року в Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Рівному реєстраційний номер облікової картки платника податків отримали 2208 громадян.

У середньому, кожного місяця реєстраційний номер облікової картки платника податків отримує близько 450 громадян. Ця послуга є найбільш запитуваною із всіх адміністративних послуг, які надаються в Центрі обслуговування платників.

Якщо громадянин з релігійних чи інших міркувань бажає відмовитись від реєстраційного номера облікової картки платника податків, то про своє рішення він повинен повідомити податковий орган у порядку, передбаченому Положенням про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб. У такому випадку до паспорта громадянина вноситься відповідна відмітка.

Такому платнику надається право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. Адже право платників на відмову від ідентифікаційного номера збережено у Податковому кодексі України.

З початку року платникам, які відмовились від реєстраційного номера, внесено 119 таких відміток, повідомляє ДПІ у м. Рівному.