На Рівненщині триває процес децентралізації, громади активно працюють над об’єднанням. В області вже утворено 14 громад, у шести з яких влітку відбудуться вибори голови, та депутатів рад.

У облдержадміністрації прогнозують появу нових ОТГ, але для цього необхідно внести певні зміни до перспективного плану, аби було простіше приймати відповідні рішення. Окремі сільські, селищні та міські ради звернулися до РОДА зі зверненнями внести відповідні зміни.

Робоча група розглянула надані пропозиції і вирішила погодити усі зміни крім однієї. Гутянську сільську раду Костопільского району, поки що вирішили не виключати зі складу Великомидської громади, а відповідно і не включають її до складу Степанської громади Сарненського району.

Погодили проект змін таким чином:

У Гощанському районі Горбаківську та Тучинську громади виключили з перспективного плану, і включили їх до однієї Гощанської громади. Тепер до Гощанської ОТГ приєднали – Воскодавську, Горбаківську, Дроздівську, Криничківську,Садівську, Тучинську сільські ради.

У Демидівському районі зі складу ОТГ виключили Боремельську, Малівську, та Золочівську сільські ради. Усі вони планують створити одну Боремельську громаду.

У Дубенському районі люди дійшли згоди, і вирішили об’єднатися у більш потужну громаду. Мильчанська та Повчанська сільські ради увійдуть до складу Вербської ОТГ Дубенського району.

У Дубровицькому районі також будуть зміни. Адже Туменська сільська рада не хоче об’єднуватися із сусідами. Тому від Дубровицької громади відділяється Висоцька громада, до складу якої увійде Людинська сільська рада. Нагадаємо ця громада вже готується до виборів, які відбудуться наприкінці липня.

Дещо меншою буде тепер і Козинська громада Радивилівського району. Там не хоче об’єднуватися Теслугівська сільська рада. Такі зміни фахівці дозволили, однак наголосили - останні мають визначитись з ким вони об’єднуються. У Козинській ОТГ вибори призначені на 28 серпня.

Усі проголосовані зміни районні адміністрації мають прийняти та подати до 11 липня.

Повідомляє Офіс реформ в Рівне нській області АМУ, в рамках проекту ПУЛЬС