Через початок жнивної кампанії, щоб не допустити втрати зерна та кормів через пожежі, на Рівненщині перевіряють роботу сільськогосподарських підприємств, повідомляє ((http://www.rv.gov.ua/sitenew/main/ua/news/detail/41678.htm)(РОДА)).

Відповідно до доручення першого заступника голови Рівне нської ОДА Юрія Приварського, затверджено графік перевірок підприємств щодо стану пожежної безпеки.

Так, на сьогодні на Рівне нщині 157 суб’єктів господарювання, котрі займаються збиранням, зберіганням та переробкою врожаю.

Наразі рятувальники вже здійснили 46 перевірок місць збирання та зберігання врожаю зернових культур. Особливу увагу співробітники ДСНС при цьому звертають на виконання аграріями правил пожежної безпеки.

За порушення вимог законодавства у цій сфері до адмінвідповідальності притягнуто 39 керівників та відповідальних працівників.

На Рівне нщині з метою охорони врожаю від пожеж передбачено цілодобове чергування 11 підрозділів добровільної, 20 місцевої та два підрозділи відомчої пожежних охорон.