Упродовж 30 червня - 2 липня у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності тривав Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту серед юнаків та юніорів, повідомляє ((http://www.rivne.mns.gov.ua/news/4086.html)(ГУ ДСНС у Рівненській області)).

Цього року у змаганнях взяли участь близько 200 спортсменів з різних регіонів країни.

Учасники були розділені на три вікові групи: молодшу (13-14 років), середню (15-16 років) та старшу (17-18 років).

У перший день Чемпіонату учасники змагалися у підйомі по штурмовій драбині у вікно 2- го поверху. Це один із найбільш видовищних видів пожежно-прикладного спорту. Спортсмену необхідно разом із штурмовою драбиною пробігти 32 метри та піднятися по ній у віконний отвір другого поверху навчальної вежі.

За результатами першого виду змагань Чемпіонату рівнянин Іван Дем'янчук (друга вікова група) з часом 7,74 сек. виборов І-ше місце.

Наступного дня достойний результат показав ще один представник команди Рівне нщини у середній віковій групі Антон Томашевський у подоланні 100-метрової смуги з перешкодами. Наш спортсмен з часом 17,95 сек. зайняв четверте місце, поступившись переможцю трохи більше 1 секунди.

2 липня пройшов ще один видовищний етап змагань - бойове розгортання відпожежної мотопомпи, де завданням команди було якнайшвидше прокласти магістральну рукавну лінію і струменем води заповнити через отвір у центрі мішень ємністю 10 літрів.

Рівняни Віталій Шеремета, Олександр Осташевський, Дмитро Кривко, Іван Шмулига, Антон Томашевський та Іван Дем'янчук продемонстрували відмінну спортивну підготовку та злагодженість і з результатом 26,25 сек. зайняли високе ІІ-ге місце.

Всі переможці та призери були нагороджені кубками, медалями, грамотами та цінними подарунками від організаторів змагань. Готували команду Рівне нської області офіцери Головного управління ДСНС Віктор Заверуха та Олександр Москалик.

04 липня, керівник Служби порятунку Рівне нщини Сергій Крук перед колективом Головного управління ДСНС нагородив юних учасників Всеукраїнських змагань з пожежно-прикладного спорту грамотами ГУ ДСНС у Рівне нській області.