(*У наших пращурів існували традиції, про які мало хто знає і які можуть здивувати. Що ж це за традиції?*)

До 17 століття в народі існував такий звичай: дівчина приходила до хлопця і перед усією родиною пропонувала одружитися. Відмовити дівчині - рахувалось поганою прикметою. Тому хлопці були змушені погоджуватися у будь-якому випадку.

Перша шлюбна ніч молодят була подією для всіх гостей, які чекали за дверима і співали веселі пісні. Вважалося, що на допомогу нареченому міг прийти дружба або близький родич.

Ще один цікавий обряд: якщо дерево не приносило плоди, тоді чоловік замахувався на нього сокирою, а хтось із членів сім'ї повинен був захистити його. Вважалося, що це покращить врожай.

У гуцулів раніше існував дивний звичай: на похороні молодь грала у веселі ігри, співала та танцювала, таким чином проводжаючи померлого.

pic

Також гуцули рахували, що із яйця чорної курки можна виносити "домового". Таке яйце потрібно було носити 9 днів, щоб потім "домовичок" охороняв оселю.

На свято Андрія юнаки мали право робити різну шкоду і не отримувати за це покарання. Вони біля будинків дівчат заплутували дорогу нитками і залишали опудало. Так і наші батьки також знімали ворота і ховали їх неподалік від будинку.

Ось такі цікаві звичаї і обряди були у наших предків. Можливо і до цього часу деякі люди виконують їх.