Як зробити приміщення ванної кімнати максимально комфортним та функціональним - починаючи від підготовки стін і закінчуючи вибором сценаріїв освітлення? Читайте і беріть на озброєння!

1. Ретельно підготуйте приміщення до ремонту

Повністю очистіть підлогу, стелю і стіни ванної від старих покриттів - поверхні повинні бути рівними та гладкими. В іншому випадку залишена на стінах фарба стане причиною відставання кахлю і нерівних швів.

У ванній кімнаті рівень підлоги повинен бути нижче, ніж в інших приміщеннях - тому подбайте про поріг на вході. Щоб виключити можливість затоплення, обладнайте аварійний злив, підключений до системи каналізації. Тоді підлогу потрібно буде укладати під невеликим нахилом.

pic

2. Зробіть гідроізоляцію підлоги і стін

Всім знайома ситуація, коли ви заливаєте підлогу, приймаючи душ. Особливо важко простежити за витоком води, якщо в сім'ї є діти. Щоб не стати винуватцем потопу, підлогу і стіни ванни або душової кабінки покрийте шаром вологостійкого матеріалу. Після нанесення гідроізоляційного шару обов'язково зробіть захисну стяжку, а потім укладайте плитку, мозаїку або камінь.

pic

3. Подбайте про безпечну електропроводку

Для безпечної електропроводки в санвузлі використовуйте спеціальні вологостійкі розетки та кабель, призначений для приміщень з перепадами температури і підвищеною вологістю. Також не забудьте заземлити розетку для пральної машинки.

pic

4. Забезпечте вологостійкість приміщення

Волога у ванній піднімається вверх, тому необхідні вологостійкі покриття стелі. Найбільш підходящі варіанти - плитка, натяжна або підвісна стеля.

Рівень вологості в приміщенні також допоможуть знизити якісна витяжка та електрична тепла підлога.

pic

5. Враховуйте особливості сантехніки

Вибираючи сантехніку, зверніть увагу на конструкцію та виробника - часто імпортні моделі унітазів не підходять до українських підводів: доводиться робити виступ і витрачати не тільки дорогоцінний простір, але і додаткові гроші. Звертайте увагу на більш економні моделі: наприклад, виберіть модель з безшумним зливом та економною витратою води.

pic

6. Продумайте сценарії освітлення

Передбачте для ванної кілька джерел освітлення: загальне світло дозволить рівномірно освітити кімнату, а спрямоване виділить функціональні зони. Відмовтеся від люмінесцентної лампи білого світла - вона робить приміщення незатишним та надає шкірі неприємний зелено-синій відтінок.

pic Ми в соціальних мережах: ВК ФБ