Ви ще думаєте, що плитка підходить тільки для оздоблення стін в кухні і ванній кімнаті? Або що картини потрібно вішати на рівні очей? Розповідаємо про найпоширеніші міфи про дизайн.

Правило 1: для декору маленьких приміщень доречні тільки приглушені кольори

Насправді, колір - це далеко не все, а лише мала частина інтер'єру, тому не варто відводити палітрі таку серйозну роль.

pic

Правило 2: плитка підходить лише для роботи у ванній кімнаті або кухні

Насправді, плитка може носити не тільки утилітарний, але і чисто декоративний характер. Стильна плитка зробить виразним інтер'єр будь-якої кімнати, навіть спальні. Доречно виглядає поєднання різних фактур і матеріалів, кольорів і орнаментів.

pic

Правило 3: для обробки стін кухні підходить тільки плитка

Ви переживаєте через складнощі з прибиранням, тобто один крутий спосіб уникнути проблем. Просто накрийте шпалери зверху захисним склом, його буде зовсім не помітно, але при цьому прибирання стане легким і швидким.

pic

Правило 4: все, що використовується в процесі приготування, має бути сховане в ящики

Насправді, якщо вам зручніше, коли начиння і дрібниці знаходяться у відкритому доступі, чому ні? Нехай ваша кухня нагадує ресторанну, де панує суєта і творчий дух.

pic

Правило 5: в інтер'єрі спальні варто дотримуватися симетричності і лаконічності

Насправді все рівно навпаки: чим менш суворим буде інтер'єр вашої спальні, тим вам там буде затишніше і комфортніше. Природність в тренді!

pic

Правило 6: стільці для їдальні повинні складати єдину групу

Насправді, вільні комбінації - це ефектно. Експериментуйте! Нехай старі, але такі улюблені предмети інтер'єру, в тому числі і стільці, є сусідами з новими. Це рішення додасть родзинку і колорит в декор кімнати.

pic

Правило 7: картини повинні знаходитися на рівні очей

Насправді, таке розташування дійсно можна назвати безпрограшним, але хіба мистецтво повинно йти рука об руку з такою обережністю і навіть острахом? От уже де точно варто відкинути всі правила і просто експериментувати. Можливо, навіть краще додати інтер'єру якусь недбалість, склавши роботи художників на підлозі, щоб простір було схоже на майстерню або галерею.

pic