Мешканці Рівного стурбовані тим, що історичну 2-поверхову будівлю у центрі Рівного хочуть перетворити на 6-поверховий торговий центр.

Згідно" лейби" на сторічному (як мінімум) історичному будинку №190-а по вул. Соборна та публікаціям в пресі, там має лишитися кафе і заселитися юридична компанія. Мешканці сусіднього будинку, які мають інженерну освіту, цьому не вірять. Вони бачили, як будівельники завозили на об'єкт арматуру з палець товщиною і влаштовували потужний монолітний залізобетонний фундамент, зовсім не потрібний для 2-поверхової будівлі. Інженери переконані в тому, що над будинком будуть надбудовувати ще кілька поверхів.

Робітники-будівельники проговорилися, що планується 6-рівневий торговий центр, а не офіс юридичної компанії, як задекларовано на загал. Орендар (члена родини котрого розшукує поліція за шахрайство) іде по стандартній схемі, по якій спільне майно рівнян переходить в одні, приватні руки. Занедбаний будинок в центральній частині міста передають в оренду з правом покращень. Робиться 25% невід'ємних покращень, "правильна" оцінка і майно громади БЕЗ КОНКУРСУ викупляє ПРАВИЛЬНА людина за мізер. Не всі мешканці сусіднього будинку збираються миритися з такою СХЕМОЮ.

pic