Українська мультиплікація завжди розвивалася з великими труднощами, тому і не могла похизуватися хорошим малюнком чи якісною озвучкою. Не дивлячись на це, вона завжди користувалася великою популярністю серед українців. Навіть зараз українські мультиплікатори намагаються відновити анімацію і дати їй друге дихання. Ми також вирішили згадати старі-добрі мультфільми на яких виросли ми, але про які навіть не чули наші діти.

ТОП 5 вітчизняних мультфільмів, які має побачити кожен: 1.Як Петрик П’яточкін слоників рахував (1984) В дитячому садку дуже цікаво та весело. ТОму молода вихователька ніяк не укладе Петрика спати. Все-таки їй вдалося перехитрити хлопчика,але ніхто не знав, який сон йому насниться...

pic 2.Капітошка (1980) Мультфільм розповідає про те, як жило собі вовченя. Жило одине в лісі і намагалося бути як всі вовки, грізним і злим, щоб всі боялися і не насміхалися. Він проводив довгі дні, тренуючись, але раптом з небес звалилося чудо з крапельок води - Капітошка.

pic 3.Кривенька качечка (1992) Мила казка про старих діда та бабу, що не мали дітей.

pic 4.Жив-був пес (1982) Жив був пес, але постарів і вигнали його з двору. Хотів пес повіситися, але вовк, врятував його та ще придумав, як псові додому повернутися. І став пес далі жити навіть ще краще. Захотів пес віддячити вовку. Запросив його на весілля вдосталь поїсти і все б добре, але захотілося вовку заспівати ...

pic 5.Як козаки у футбол грали (1970) Головними героями серії мультфільмів є три козаки: довгань, коротун і силач. Вони потрапляють в неймовірні пригоди, зустрічаючись з людьми різних країн і епох, навіть з богами та інопланетянами.

pic