З 63 тисяч споживачів "Рівнетеплоенерго" 31 тисяча 300 — отримували субсидію у минулому опалювальному сезоні. Про це повідомив директор підприємства Степан Коропецький.

Втім, комунальник припускає, що через подорожчання послуг, кількість споживачів, які отримуватимуть відшкодування, значно збільшиться.

- 85% тарифу на теплопостачання і гарячу воду становить вартість енергоносіїв, зокрема природнього газу. Тому якби не економило підприємство на заробітній платі та інших витратах, якщо газ для теплопостачальників не подешевшає, знизити тариф не вдасться. А це в свою чергу призведе до того, що зросте кількість боржників. Тому зараз ми всіляко долучаємося до акцій щодо зниження тарифів, адже розуміємо, що вони не підйомні для споживачів, - каже Степан Коропецький.

Нагадаємо, вже з 1 липня гаряча вода та тепло для рівнян подорожчали майже вдвічі. Так, тепер теплопостачання з послугою подорожчає на 92% і рівняни сплачуватимуть за це 1 457, 09 грн/Гкал, замість 763,93 грн/Гкал.

Ті ж, у кого немає лічильника, замість 18,23 грн /1 кв.м. платитимуть 43.78 грн. Вартість централізованого постачання гарячої води (без рушникосушильника) подорожчає із 45,57 грн до 80,10 грн.