Зробити Дубенський замок доступним для людей із обмеженими можливостями планують на Рівненщині. Втілити проект допомагає керівництву закладу волонтер Корпусу Миру США в Україні Гленн Гофрей Дернонн, який працюватиме в області впродовж найближчих двох років.

Як розповів директор Державного історико-культурного заповідника міста Дубно Леонід Кічатий, хотілося б, щоб замок став більш відкритим для інватуризму.

- Адже історичних об’єктів, які були б пристосовані до потреб людей із особливими потребами, в Україні практично немає, хіба що в Львові. Тому підхід до вирішення цього питання має бути комплексним. Ми надіємося, що продукт, який хочемо створити на базі Дубенського заповідника, має шанс стати показовим, - зазначив Леонід Кічатий.

А також додав, що допомогатиме в реалізації проекту волонтер із Корпусу Миру, якого запросила місцева громадська організація «Доброчин», що опікується інвалідами.

- Над ідеєю запровадити інватуризм у закладі ми працювали впродовж кількох років. У результаті подали відповідну заявку, описали ідеї. Нині ж до нас приїхав із Сполучених Штатів Америки Гленн Гофрей Дернонн. Він родом із Вашингтону. За фахом управлінець із 24-річним досвідом, має хорошу сім’ю, батько 5 дітей. Надіємося, що спільними зусиллями заповідника, громадської організації та волонтера з США, ми зможемо підготувати та реалізувати проект із інватуризму, - каже Леонід Кічатий.