Розміщувати або не розміщувати - ось в чому питання. Ідея розташування мийки біля вікна має як плюси, так і мінуси. Ми постаралися розібратися в ситуації, знайшли чотири вагомих «за» і п'ять важливих «проти».

Переваги розміщення мийки біля вікна

1. Приємний вид. У розташуванні раковини біля вікна є чимало функціональних плюсів і мінусів. Але головний аргумент, що долає багатьох господинь, - це можливість одночасно мити посуд і насолоджуватися прекрасним видом.

2. Природне денне світло. Вдень мийка і прилегла робоча поверхня будуть добре освітлені, що дозволить економити на електроенергії.

3. Економія простору. Як правило, рішення розташувати раковину на кухні біля вікна має на увазі наявність по тій же стіні додаткової робочої поверхні. Така конфігурація кухні допомагає заощадити простір і особливо актуальна при поєднанні вітальні або їдальні.

4. Широка стільниця. Найчастіше, плануючи мийку біля вікна, стільницю роблять врівень з підвіконням. Таким чином, робоча поверхня в зоні вікна значно розширюється, що ніколи не буває зайвим на кухні.

pic

Недоліки розташування мийки біля вікна

1. Необхідність часто мити вікно. Як не крути, навіть самим акуратним господаркам не вдається уникнути бризок при митті посуду. Це означає, розташоване поруч з раковиною вікно доведеться мити досить часто.

2. Відсутність сушарки над мийкою. Звичне розміщення сушарки для посуду - над раковиною - стає неможливим при розташуванні мийки біля вікна. Доведеться користуватися настільним варіантом, який займе частину стільниці.

3. Батарея опалення. У типовому житлі радіатор на кухні розташовується під вікном. При бажанні розмістити там же мийку доведеться або «вбудовувати» батарею опалення в гарнітур, або переносити її на вільну стіну.

4. Провітрювання. Необхідність відкривати вікно для миття і провітрювання передбачає уважний вибір моделі і розташування змішувача: щоб стулки не пручалися в кран.

5. Складнощі з комунікаціями. Переносячи раковину до вікна, важливо заздалегідь подумати про необхідність підведення туди комунікацій і правильно прорахувати ухил сантехнічних труб. У разі особливої віддаленості від стояка, для правильної роботи каналізації можуть знадобитися дорогі насосні установки.

pic Ми в соціальних мережах: ВК ФБ