Адже саме фірма з міста-мільйонника виграла тендер на розробку схеми організації дорожнього руху в обласному центрі. Обійдеться такий документ Рівному у понад 700 тисяч гривень. А от що він вміщатиме та чи є настільки необхідним стало відомо на першій офіційній зустрічі з розробниками.

Схема організації дорожнього руху - документ, який має бути в кожному місті. У Рівному за його розробку вже взялася фірма "Інститут Харківпроект", яка власне і виграла тендер. Нині співробітники фірми вже формують базу даних на основі електронних ресурсів. У ній усі дорожні знаки, розмітка, світлофори, наявність тротуарів і огорож, схема руху громадського та особистого транспорту, тощо.

Подібну роботу підприємство виконувало у багатьох містах України. Обіцяють, при роботі враховуватимуть перш за все безпеку усіх учасників дорожнього руху. У загальну схему обіцяють додати раніше виготовлений елемент у Рівному, що стосується облаштування велодоріжок.

Основна робота розпочнеться у вересні, коли відновиться інтенсивність дорожнього руху. Натомість у працівників Нацполіції вже є перші зауваження, які варто взяти до уваги при розробці схеми.

А ще просять дослідити питання встановлення так званих лежачих поліцейських та з'ясувати місця концентрації дорожньо-транспортних пригод. У міській раді, традиційно, обіцяють сприяти розробникам.

На розробку організації схеми дорожнього руху виділили понад 700 тисяч гривень, готовий документ місто побачить вже наприкінці року.