Вони легкі, яскраві та зручні в обслуговуванні. (*Крокси*) - нові модні віяння останніх років. Дійсно, моя доня також їх обожнює, з однієї пари ніжка вже "виросла", тому хоче аби їй придбали нові. Я відразу погодилася, проте задумалася - чи дійсно ця новинки корисна для дитячих ніжок? Розбираємося далі.

Їхнє різноманіття чимале. Крокси нині продаються чи не у кожному взуттєвому магазині.



pic

Різнокольорові, із героями мультфільмів, зручні, легкі. А для мам взагалі чудові - легко мити, доглядати. Та і для малечі добре - не потрібно зав'язувати шнурівку, липучку чи гудзички. Проте саме мами і підняли питання корисності кроксів для ніжок дітей. І ось що радять експерти.

Крокси для літа

За словами експертів, крокси набагато краще захищають ногу, ніж сандалії, в'єтнамки та ін. У них присутній супінатор, забезпечує підтримку ступні малюка. Форма та матеріал дозволяють дитячій ніжці "дихати", не пітніти, і тому розвиток інфекцій та грибків практично дорівнює нулю.



pic

Крокси для повсякденного життя

Якщо влітку, для прогулянок вони майже незамінні, то для більш активного відпочинку краще не використовувати. Плануєте похід в гори, ліс - краще обрати комфортне спортивне взуття, котре не злітає з ноги і добре підтримує стопу. Також крокси не підходять для прохолодної погоди.

Безпека дитини: коли варто одягати та коли ні?

1. На фізкультуру - зась. Для активних спортивних навантажень крокси не підходять.

2. Пробіжка на природі - ні. з тієї з причини, що у пункті 1.

3. Нетривалі прогулянки - так.

4. Школа - ні, дитячий садок - так. Все таки потрібно дотримуватися дрес-коду, а от у дитсадок - у самий раз. Діти самостійно одягаються і не створюють зайвих проблем ані собі, ані вихователям.

5. Біля басейну - так.

6. Заняття у спортзалі - ні.

7. Прогулянки на природі, на човні, катамарані - так.

8. Прохолодна погода - ні.

Обирайте взуття для діток в першу чергу виходячи із користі для їхніх ніжок. А коли взуття ще й яскраве, цікаве та зручне - тоді виходить "2 в 1". Гарних вам прогулянок!

pic