Щоправда у радикальний, але ефективний спосіб - відключеннями від каналізації. Залишившись фактично без туалету рівняни оперативно сплачують за спожиті послуги. Нині рейди водопостачальників тривають у мікрорайоні Ювілейному.

Достукатися у квартири боржників на вулиці Ювілейна працівникам водоканалу не вдалося, спілкування жителі квартири уникають, тож комунальники залишають записку про відключення. Тим часом на горищі свою справу роблять техпрацівники, за допомогою спеціальної апаратури перекривають каналізаційний вихід. В мікрорайоні Ювілейний без каналізації залишилося півтори сотні мешканців.

Керівництво водоканалу переконує відключення найдієвіший метод впливу на рівнян. Без каналізації люди довго не залишаються, одразу ж покривають борг. Тому з травня навіть створили другу бригаду, тепер щодня без туалету залишається з десяток квартир, та по кілька будинків у приватних секторах міста.

Однак, навіть ті хто вправно сплачує комунальні послуги не в захваті від такого методу боротьби з злісними неплатниками.

Між тим у черзі на відключення вулиці Павлюченка, Теліги і Соборна. Щоправда, у водоканалі пояснюють відключення - це крайній захід. Спершу попереджають боржників у письмовому вигляді, чекають і лише тоді вдаються до перекриття каналізації.