Моїй доньці 5 років і нині питання її власної косметики у нас піднімається із періодичністю. А як по-іншому? Вона мене щодня бачить із косметичкою, лаками для нігтів, пінкою для волосся і т.д і т.п. Мене, як маму, турбує це питання, адже я маю сумніви стосовно якості та власне потреби у косметиці для 5-річної красунечки. Що робити таким стурбованим матусям як я - читайте далі.

Та що далеко ходити - й сама в дитинстві потайки від мами фарбувалася її помадою, а потім скоренько змивала її милом.

Нині, моя маленька красунечка тільки й чекає моменту, коли зможе взяти щіточку для рум'ян або помаду і чимдуж себе малювати. Я не сварю, я розумію. Й сама така була. Але в моєму дитинстві набір дитячої декоративної косметики був би за найбільші дарунки світу, тоді просто таких ще не випускали.



pic

Проте нині ринок цього продукту краси надвеликий, якість - незрозуміла, що і лякає найбільше. Як же батькам не розгубитися у всій цій блискучій красі та придбати дитині якість та користь, а не алергію та висипи - розбираємося.

Чи шкідлива декоративна косметика для дітей?

Спеціальна, не "кустарного" виробництва косметика не має містити гормонів тваринного та рослинного походження. Так само консервантів, незрозумілих речовинта мати PH-нейтральний. Що повинно бути - так це екстракти рослин, вітаміни, віск, масла. Не купуйте косметику, якщо в ній присутні: пропіленгліколь, поліетиленгліколь, фталат, діазолідініл Використовувати якісну гігієнічну помаду аби попередити обвітрювання та потріскання губ - діло потрібне. Проте завжди варто двічі зважити - що саме придбати дитині. Не економте на якості, воно того не варте.



pic

На що звертати увагу при виборі косметики?

Вік. Обов'язково перевіряйте позначку з якого віку можна використовувати ту чи іншу косметику. Якщо є пробники - чудово! Скористайтеся ними перш ніж викидати суму грошей на невідомий продукт. Декілька крапель чи мазків на зап'ястя - і зачекайте добу аби переконатися у відсутності реакцій. Не можна користуватися косметикою із терміном придатності котрий закінчився, а тому перед покупкою слід уважно прочитати всі позначки. Купуйте косметику в спеціалізованих магазинах, аптеках, а не на вулиці (під сонцем, дощем, вітром). Якщо у дитини схильність до алергічних реакцій або висипів - варто взагалі відмовитися від декоративної "фарби".



pic

Особливості декоративної косметики для дітей

Дитяча косметика легка і щадна. Навіть лак для нігтів - це всього лише безпечна фарба, яка без зайвих зусиль змивається водою із милом. Дітям до 12-13 років алергологи не рекомендують користуватися тональними кремами, пудрою, рум'янами -ці засоби порушують баланс вологи в шкірі.

Також купуйте всі товари у однієї торгової марки - так ви уникнете несумісності компонентів.