Відбудова Сходу, оздоровлення дітей та допомога жителям Полісся - далеко не весь спектр завдань, що лягає на плечі відділу цивільно-військового співробітництва. Якщо раніше гуманітарна допомога та інформування населення активно проводилося на Сході, то нині і Поліські райони підпали під юрисдикцію відділу ЦВС оперативного командування "Захід".

Нині на Поліссі, особливо неподалік кордону з Білоруссю, є чимало сіл, де проживає менше десятка людей і, почасти, вони не завжди забезпечені усім необхідним. Такі висновки тактичних навчань на території Рівне нської області, які провели силами цивільно-військового співробітництва оперативного-командування "Захід".

Відділи ЦВС продовжують активну діяльність і на Сході України. Рівне нська райрада підписала меморандум про співпрацю із Попаснянською. Тож 60 дітей з Луганщини оздоровлювалися у нашій області. Також рівненські військові продовжують відбудовувати соціальні об'єкти у зоні проведення АТО.

Військовослужбовці закликають волонтерські організації долучатися до оздоровлення діток-східняків, а саме допомагати у проведенні екскурсій нашим краєм.